Mindennapi genderológia

When: Back to Calendar 2019/03/20 @ 19:00 - 23:00
Where: Három holló
Piarista köz 1. Magyarország
Budapest 5. kerület
Cost: free
Categories: demokrácia film pszichológia

A társadalmi nemek és azok szerepeinek újragondolása a 21. század legmarkánsabb szociális kihívása. A házasságok csökkenő, és a válások növekvő száma jól jelzi, hogy a régi minták, családmodellek, egyszerűen nem működnek, az újak viszont még nem váltak általánossá.

Erre a jelenlegi magyar kormány válasza az ELTE gender szak betiltása, majd a komplett CEU  elűzése volt. Szerintünk a szőnyeg alá söprésnél jobb megoldások kellenek.

Áron névjegye

Gajárszki Áron vagyok, az ökofilmklubozás ötlet- és házigazdája. A filmklubot eddig társadalmi felelősségvállalásból működtettem saját pénzen, de szeretnénk egyesületként hosszú távra biztosítani a jövőjét. Válogatott kenus sportolóként 8 év alatt két felnőtt világbajnoki érmet és öt korosztályos világbajnoki címet gyűjtöttem a hazámnak. Ezt követően 9 évig dolgoztam környezetvédelmi tanácsadóként, aminek vajmi kevés gyakorlati haszna volt. Ezért 2010-ben önkormányzati képviselőséget vállaltam Újbudán, de az üléseket uraló pártpolitikai attitűd elfogadhatatlanul beszűkítette a mozgásteremet. Jelenleg felelős pénzügyi tanácsadóként dolgozom, mivel így tudok a legtöbb emberen segíteni. Házas vagyok, kerékpárral közlekedek és piacon/kisboltban vásárolok.
közvetlen linka könyvjelzőbe.