Szabad-kereskedelem = világvége?

When: Back to Calendar 2018/09/20 @ 19:00 - 23:00
Where: A38 kiállítótér
Budapest
Petőfi híd
1117 Magyarország
Cost: free
Categories: demokrácia egészségügy élelmiszerbiztonság film gazdaság globalizáció igazságosság környezetvédelem

Schiffer András tavasszal kilépett az LMP-ből, miután a szabad-kereskedelmet támogató Szabó Szabolcsot (Együtt) felvették a párt frakciójába. Ezen az estén megpróbáljuk megérteni, hogy miért vörös posztó a zöldek számára a szabad-kereskedelem és a globalizáció.
Ehhez egy nagyszerű mozifilmet (Battle in Seattle) fogunk megnézni, ami rendkívül hűen mutatja be a demonstrálók készülődését, örömét és félelmeit, majd a rohamrendőrök oldaláról ugyanezt csak öröm nélkül. A film nagy előnye, hogy dokumentumfelvételeket is bemutat, valamint bepillantást enged a globalizációkritikus mozgalom alapelveibe, céljaiba, az aktivisták életének mindennapjaiba. Sőt, a globalizáció legfontosabb káros hatásait, tragikus eseteit is számba veszi.
Vendég: Schiffer András
Vitapartner: Balázs Zoltán közgazdász, politológus
Moderál: Gajárszki Áron

Támogató: Ökopolisz Alapítvány

Áron névjegye

Gajárszki Áron vagyok, az ökofilmklubozás ötlet- és házigazdája. A filmklubot eddig társadalmi felelősségvállalásból működtettem saját pénzen, de szeretnénk egyesületként hosszú távra biztosítani a jövőjét. Válogatott kenus sportolóként 8 év alatt két felnőtt világbajnoki érmet és öt korosztályos világbajnoki címet gyűjtöttem a hazámnak. Ezt követően 9 évig dolgoztam környezetvédelmi tanácsadóként, aminek vajmi kevés gyakorlati haszna volt. Ezért 2010-ben önkormányzati képviselőséget vállaltam Újbudán, de az üléseket uraló pártpolitikai attitűd elfogadhatatlanul beszűkítette a mozgásteremet. Jelenleg felelős pénzügyi tanácsadóként dolgozom, mivel így tudok a legtöbb emberen segíteni. Házas vagyok, kerékpárral közlekedek és piacon/kisboltban vásárolok.
közvetlen linka könyvjelzőbe.