Az ökofilmklub egyesületet 11 rendszeres néző alapította, miután a filmklub 3 évig szervezeti forma nélkül működött a Tranzit Art Caféban, majd az A38 állóhajó kiállítóterében. Jelenleg a Magnet ház ad teret Egyesületünknek a filmek vetítétéshez.

A rendes tagság elnyerésének feltétele az elkötelezettség, az aktivitás és a közgyűlés egyhangú támogatása.

Támogató tagság

Mivel nem szeretnénk pályázat- vagy szponzorfüggők lenni, a távlati céljainkhoz szükséges évi 70 milliós büdzsé alapját szeretnénk közösségi finanszírozással előteremteni. Ezért ha szeretnéd támogatni a működésünket, vagy rendszeresen jársz a vetítéseinkre és szeretnél egy évre előre adakozni, akkor légy a támogatónk!

Évi 12.000 Ft tagdíjért cserébe nem fogsz kimaradni egyetlen telt házas vetítésről sem, mert foglalt helyed lesz, ha a vetítés előtt jelzed, hogy élni kívánsz ezzel a jogoddal!

A jelentkezés tök egyszerű: írsz egy mailt nekünk az adataiddal és az elérhetőségeiddel és átutalod a bankszámlánkra a tagdíjat. Akkor a következő vetítéstől kezdődően a következő év ugyanazon napjáig él a tagi viszonyod.

Saját ökofilmklub indítása

Egyesületünk egyik célja, hogy 2020-ra 25 db rendszeres Ökofilmklub működjön Magyarországon, amiből legfeljebb 5 működik Budapesten.  További ötöt szeretnénk olyan európai nagyvárosokban látni, ahol jelentős számban él magyar lakosság.

Az ehhez szükséges tudást egy egész napos moderátor képzésen adjuk át a jelentkezőknek, majd a leendő moderátorok első nyilvános szereplését után követjük és arról is visszajelzést adunk. A szervezési és moderációs ismereteken túl egy induló 12 filmes csomagot is összeállítunk Nektek és  jogdíjak rendezéséhez is segítséget nyújtunk.

Ha szeretnél közösséget szervezni a településeden, akkor javaslom, először nézd meg az alábbi rövid bemutatót,  hogy milyen feladatok várnak rád, azután ha nem riasztott el amit láttál, akkor keress meg minket e-mailben!

Bemutató ökofilmklub szervezőknek